Kuten monet uutislähteet ovat tällä viikolla varoitelleet, verkkotunnuksien iso muutos on käsillä. Suurin muutos lienee fi-verkkotunnuksemme vapaampi hankkiminen. Tähän liittyvistä riskeistä myös Keskuskauppakamari on muistuttanut yrityksiä.

Muutoksen jälkeen fi-verkkotunnuksen saadakseen ei enää tarvitse olla suomalainen. Samalla vapautuu myös omasta etu- ja sukunimestä muodostettu verkkotunnus. Tämä kannattaa ottaa huomioon kaikkien joille henkilöbrändi on tai saattaa olla tulevaisuudessa tärkeä.

Keskuskauppakamarin tiedotteessa lakimies Minna Aalto-Setälä varoittaa “Yritysten kannattaa varmistaa, että kaikki niiden tarvitsemat verkkotunnukset ovat varmasti hallussa. On mahdollista, että ulkomaalaiset kilpailijat varaavat kilpailumielessä verkkotunnuksia itselleen”.

Voit lukea erittäin hyvin laaditun tiedotteen kokonaisuudessaan Keskuskauppakamarin verkkosivuilta.

Mikäli sinulla on kysyttävää verkkotunnuksista, neuvovat asiakaspalvelumme verkkotunnusasiantuntijat sinua mielellään. Mikäli olet jo asiakkaamme, saat uudet .fi -varaukset alennettuun hintaan 1.9.2016 asti – rekisteröinti 1. vuodeksi ja domainsäilytys vain 15e (sis. alv 24%).