FI-verkkotunnuksia koskevat käytännöt muuttuvat 5.9.2016. Uusi toimintamalli selkeyttää Viestintäviraston ja välittäjien rooleja. Jatkossa fi-verkkotunnuksen ja kaikki siihen liittyvät palvelut voi hankkia ainoastaan omalta verkkotunnusvälittäjältään. Me olemme rekisteröity verkkotunnusvälittäjä ja lisäksi Eurooppalaisia internetosoitteita hallinnoivan RIPEN jäsen, joten uusimme jatkossakin kaikki meidän verkkotunnuspalvelussamme olevat verkkotunnukset aivan normaalisti. Viestintävirasto takaa edelleen fi-verkkotunnusten laadun ja luotettavuuden.

 

Niille asiakkaillemme jotka ovat ilmoittaneet meille uusivansa verkkotunnukset Viestintäviraston kautta itse, suosittelemme verkkotunnuksen uusinnan ja valvonnan siirtämistä meille. Voit siirtää verkkotunnuksesi meidän valvontaan ja uusintaan ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme tai voit tehdä muutoksen itse asiakashallinnassaVerkkotunnuksen uusiminen maksaa kauttamme 25€ vuodessa, sisältäen arvonlisäveron.

 

Merkittäviä uudistuksia ovat myös ikärajoituksien poistuminen sekä rekisteröinnin vapautuminen ulkomaalaisille yksityishenkilöille sekä yrityksille. Mikäli sinulla on käytössä vain .com/.net osoite, voisi nyt olla hyvä aika varata myös .fi pääte, sillä kilpailu hyvistä .fi päätteistä kovenee. Tarkista varaustilanne verkkotunnushaullamme.

Uusi Tietoyhteiskuntakaari (917/2014) astui voimaan 1.1.2015, korvaten aiemmin säädetyn Verkkotunnuslain (228/2003). Voit lukea tulevasta muutoksesta lisää viestintäviraston verkkosivulta.