Verkkotunnus

Verkkotunnuksen yhteystietojen päivitys
+

Päivitämme yhteystietosi puolestasi, jos verkkotunnusta ei ole liitetty tiliisi Viestintäviraston verkkotunnuspalvelussa.
Tietojen päivittäminen on maksutonta.
Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoita siitä meille osoitteeseen asiakaspalvelu@mmd.net tai puhelimitse numeroon 03 – 339 447, niin päivitämme tiedot puolestasi.
Yhteystiedot kannattaa pitää ajan tasalla, koska kaikki fi-verkkotunnuksiin liittyvät tiedotteet lähetetään ilmoittamiisi osoitteisiin. Vanhentuneet tai virheelliset yhteystiedot voivat vaarantaa oikeutesi fi-verkkotunnukseen.

Fi-verkkotunnuksen uusiminen / Kirje Viestintävirastolta verkkotunnuksen vanhenemisesta
+

Fi-verkkotunnus on voimassa 1, 3 tai 5 vuotta. Uusimme sen puolestasi. Saat Viestintävirastolta hyvissä ajoin muistutuksen uusimisesta ilmoittamiisi yhteystietoihin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse reagoida siihen, koska uusiminen kuuluu sopimukseesi meidän kanssamme.

Viestintävirasto lähestyy fi-verkkotunnusten uusinnasta kirje- ja/tai sähköpostilla, Mikäli haluat itse uusia verkkotunnuksen suoraan viestintävirastolle tulee sinun ilmoittaa siitä meille, ennen kuin me uusimme sen automaattisesti. Mikäli haluat että uusimme verkkotunnuksesi puolestasi, ei se vaadi sinulta mitään toimia.

Voitteko toimittaa minulle fi-verkkotunnukseni valtuutusavaimen?
+

Emme valitettavasti voi, koska meillä ei sitä ole. Viestintävirasto toimittaa verkkotunnuksen rekisteröinnin yhteydessä valtuutusavaimen ainoastaan sinulle. Mikäli avain on hukkunut, voit tilata uuden Viestintäviraston asiakaspalvelusta. Puhelin: 0295 390 200 (ma-pe 9-15) (www.domain.fi).

Saako teiltä domainin siten, että julkisesti näkyvät omistajatiedot on peitetty?
+

Kyllä saa, mutta tämä on mahdollista tehdä vain ulkomaisille päätteille .com, .net, .org, .info, .biz. Mikäli haluat peittää omistajatiedot varaamastasi domainista, voit tiedustella asiasta lisää asiakaspalvelustamme. Huomaa kuitenkin että viranomaiset saavat omistajan tarvittaessa selville..

Uusitteko verkkotunnukset puolestani?
+

Uusimme automaattisesti kaikki palveluihimme kytketyt verkkotunnukset mikäli palvelua ei ole irtisanottu sopimusehtojemme mukaisesti tai asiakas ei ole ilmoittanut meille haluavansa hoitaa uusimisen itse. Palvelinasiakkaidemme verkkotunnuksia ei uusita, ellei toisin ole sovittu.

Paljonko uuden verkkotunnuksen (domainin) varaaminen kauttanne maksaa?
+

Yleisimmät verkkotunnukset kuten esimerkiksi .com, .net, .org ja .info maksavat kauttamme 25€ / vuosi. Myös Viestintäviraston kautta varattava .fi-verkkotunnuksen varaaminen kauttamme maksaa saman 25€ / vuosi. Verkkotunnuspalvelu sisältää automaattisen tarkkailun ja uusinnan, jotta verkkotunnuksesi ei pääse vahingossa vapautumaan muiden varattavaksi. Lisäksi palvelumme sisältää Viestintäviraston vaatiman pakollisen nimipalvelun. Palvelumaksussamme sisältää myös arvonlisäveron, kun taas Viestintäviraston maksu on viranomaismaksuna arvonlisäveroton. Voit halutessasi myös varata ja uusia verkkotunnukset itse Viestintävirastolta. Huomioi kuitenkin että suurimpaan osaan webhotelleistamme kuuluu ainakin tällä hetkellä verkkotunnuksen rekisteröinti vuodeksi kaupan päälle. Mikäli haluat jatkossa uusia verkkotunnuksen itse, muista ilmoittaa siitä meille.

Mitä eroa on verkkotunnuksella ja domainilla?
+

Ei mitään, sillä verkkotunnus on (engl. domain) sanan suomennus. Usein törmää tosin tapaan jossa .fi-pääte on verkkotunnus ja muut domaineita. Myös meillä sisäisesti sekoillaan tämän kanssa.

Varaatteko verkkotunnukset asiakkaan nimiin?
+

Tottakai! Älä koskaan valitse palveluntarjoajaa, joka varaa verkkotunnukset omiin nimiinsä.

Minkä päätteisiä verkkotunnuksia (domain) kauttanne on mahdollista rekisteröidä?
+

Tietenkin yleisimmät .fi-, .com, .net, .org, .se, .ru, .biz ja .info päätteet. Käytännössä kaikki muutkin verkkotunnukset ovat saatavilla kauttamme. Mikäli sinua kiinnostaa esim. ruotsalainen .se tai muu erikoisempi verkkotunnus, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Yleistä tietoa verkkotunnuksista
+

Yleisesti tunnettujen kansainvälisten verkkotunnusten kuten .com, .net, ja .org rekisteröiminen on suhteellisen vapaata. Viestintäviraston myöntämiä .fi-verkkotunnuksia myönnetään, jos täyttää seuraavat kriteerit:

• ikää vähintään 15 vuotta
• Suomalainen henkilötunnus
• kotikunta Suomessa

Lisäksi fi-verkkotunnuksia myönnetään Suomen kauppa-, yhdistys- tai säätiörekisteriin merkityille:

• yrityksille tai yksityisille elinkeinonharjoittajille
• yhdistyksille
• suomalaisille julkisyhteisöille ja valtion liikelaitoksille
• julkisoikeudellisille laitoksille
• vieraan valtion edustustoille.

Verkkotunnuksen hakijan on aina itse varmistettava, ettei verkkotunnus perustu nimeen tai tavaramerkkiin, joka on suojattu. Verkkotunnuslaissa tarkoitettuja suojattuja nimiä ja merkkejä ovat Suomen kauppa-, yhdistys-, säätiö- tai puoluerekisteriin merkityt nimet sekä Suomen tai Euroopan yhteisön tavaramerkkirekisterissä olevat merkit. Hakija vastaa aina itse mahdollisista rekisteririkkomuksista.

Viestintävirasto tai MMD.Net ei voi tarkastaa nimi- ja tavaramerkkirekistereitä verkkotunnusten hakijoiden puolesta.

Ficoran verkkotunnusten säännöt

Kansainvälisten verkkotunnusten säännöt

Vinkkejä verkkotunnuksen valintaan aloittavalle yritykselle

Mikäli sinulla on kysyttävää, auttaa asiakaspalvelumme sinua mielellään.

Fi-verkkotunnuksen hankinta
+

Hankimme verkkotunnuksen puolestasi, kun tilaat sen ylläpidon meiltä. Verkkotunnuksen hankkiminen kauttamme maksaa 25 euroa, joka veloitetaan ensimmäisllä laskullasi.

Millainen fi-verkkotunnus voi olla?
+
  • Pituus voi olla 2-63 merkkiä.
  • Sallittuja merkkejä ovat kirjaimet a–ö, numerot 0–9 ja väliviiva (-) sekä Suomessa puhuttavan saamen kielen merkit.
  • Väliviiva ei saa olla verkkotunnuksen ensimmäinen, eikä viimeinen merkki.
  • Kolmas ja neljäs merkki eivät saa molemmat olla väliviivoja.
  • Verkkotunnus ei saa perustua toisen suojattuun nimeen tai tavaramerkkiin. Rekisterit voi tarkistaa täältä: https://domain.fi/info/index/hakeminen/mitavoihakea/lainkukaisuudenvarmistaminen.html.
Kauanko verkkotunnuksen siirto operaattorilta toiselle kestää?
+

Kansainvälisissä verkkotunnuksissa siirtoon saattaa kulua jopa vuorokausia. FI-verkkotunnukset siirtyvät yleensä vuorokaudessa. Siirto tapahtuu aina vastaanottavan operaattorin toimesta.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X