Alfons Håkans AS on 1945 perustettu perheyritys. Se on pohjoisen Itämerialueen suurin hinaajavarustamo, jonka päätoiminta on satamahinaus, offshore-palvelut, raskaat kuljetukset sekä jäänmurto. Yhtiön palveluportfolioon kuuluu myös vierasvenesatama- ja kokous- ja kongressitoiminta, jota harjoitetaan historiallisen Åbo Båtvarfin alueella. Ruissalon telakalla. Yhtiön kotipaikka on Turussa.

 

Myyntijohtajamme Arimo Varis kävi tapaamassa Alfons Håkansin viestintää johtavaa Pär Landoria.

 

Pär kertoi, että yrityksen toiminta on vahvasti kansainvälistä, joten viestintätarpeet ovat isoja ja vaativia, ja pääpaino viestinnässä on digitaaliset kanavat.

Projekti käynnistettiin aloituspalaverilla, jossa kävimme läpi viestintään liittyviä tarpeita, toiveita ja tavoitteita. Ensimmäiseksi lähdettiin uudistamaan eri toimintojen verkkosivuja, ja homma aloitettiin Ruissalon telakan verkkosivustosta. Projektin aikana pidimme tehosessioita, joissa yhdessä asiakkaan kanssa istuimme alas ideoimaan uudistuksia ja parannuksia sivustoon.

Verkkosivujen toteutukseen käytimme WordPress-julkaisujärjestelmää. Näin kehitystyö on jatkossa helppoa ja kustannustehokasta. Ruissalon telakan sivuston rakenteessa ja sisällössä kiinnitimme huomiota siihen, että kävijöiden olisi helppo tutustua paikan palveluihin sekä löytää tietoa miten paikan päälle pääsee eri kulkuvälineillä, kuten omalla autolla, veneellä tai julkisilla liikennevälineillä. Sivujen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta Ruissalon telakalta telakointipalveluiden lisäksi löytyvistä juhla-, kokoustila- ja ravintolapalveluista, sekä ohjata sivuston vierailijoita ottamaan yhteyttä ja varaamaan palveluita.

Otimme mobiiliystävällisyyden huomioon responsiivisella suunnittelulla, jotta palveluihin tutustuminen olisi luontevaa ja helppoa myös mobiilikäyttäjäille.

 

Mitä sanoo Pär Landor?

 

”Brändin kannalta hyvännäköiset ja hyvin toimivat verkkosivut ovat täysin A ja O. Pääsimme heti hyvin hedelmälliseen keskusteluun MMD:n myyjän kanssa ja päätimme, että tulen fyysisesti paikalle ja tehtiin tälläisiä tehosessioita, joissa rakennettiin muun muassa Ruissalon telakan sivuja. Luova ilmapiiri siinä prosessissa, missä löydettiin sivujen punainen lanka, oli erittäin hyvä”.

”Asiakkailtamme olemme saaneet erittäin hyvää palautetta. Meille on kerrottu että sivut ovat hyvännäköiset, viesti tulee selvällä tavalla esille ja sivut toimivat hyvin. Minusta parempaa palautetta ei juurikaan voi saada”.

”Olemme erittäin tyytyväisiä MMD:hen ja itseasiassa olen suositellut MMD:tä parille asiakkaallemme”.

 

Katso alla olevalta videolta Pärin haastattelu.